Кадър: БНТКъм момента откриването на изборния ден започна нормално. Навсякъде

...
Кадър: БНТКъм момента откриването на изборния ден започна нормално. Навсякъде
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК с първи данни за старта на изборния ден

Кадър: Българска национална телевизия

" Към момента откриването на изборния ден стартира обикновено. Навсякъде секциите се откриват. Там където е належащо да бъде сменен някой член, общинската изборна комисия има уговорката да го размени. Процесът протича обикновено. Няма информация за закъснение на откриването на секции ". 

Това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев в ефира на Българска национална телевизия. 

По думите на Андреев, в случай че има неявили се членове на локалните изборни комисии до 08:00 часа, Общинската изборна комисия ще може да вземе решение за замяната на закъснелите или недошлите с аварийни членове. 

" Би трябвало на всички места да са подадени запаси от политическите сили. Ако някъде не са подадени, то в тази ситуация сега може да бъде направено предложение да бъдат назначени на мястото на неявилите се ", посочи той. 

Избирателите имат право да сгъват в допълнение бюлетините. " С наше решение сме определили примерното прегъване на бюлетините, само че то не ангажира гласоподавателя да я сгъне тъкмо по този метод. Въпросът е да се резервира тайната на вота, както и да бъдат открити местата за печатите и отрязъка да може да бъде откъснат от долната част на бюлетината без да бъде нарушена тайната на вота ", изясни Андреев. 

Първите данни за изборната интензивност ще стартират да постъпват 10:00 часа и като ги обобщим незабавно ще ги съобщим, добави представителят на ЦИК. 

" Най-лесно сигнали за нарушавания могат да бъдат подавани в ЦИК. Трябва обаче да се знае, че жалбите според от типа на сигнала и нарушаването, би трябвало да бъдат подавани непосредствено към общинската изборна комисия, в случай че те са в нейната подготвеност,  а в случай че става дума за закононарушение, би трябвало да се алармира районната прокуратура и дежурния в полицията ", сподели още Андреев. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР