Кадър: БНТИма много хора, а и много искания на площада.

...
Кадър: БНТИма много хора, а и много искания на площада.
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Властта да чуе площада. Чака ни много тежка икономическа криза

Кадър: Българска национална телевизия

" Има доста хора, а и доста претенции на площада. Демократичният митинг е изконно право, няма по какъв начин някой да се разгласи срещу хора, които свободно са излезли да кажат какво желаят. Базата за този митинг е обществена. Исканията им би трябвало да бъдат чути, властта би трябвало да си отпуши ушите и да чуе какво желаят хората ", настоя от ефира на Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него по какъв начин ще се развие митинга, зависи от институциите и дали ще седнат на масата за договаряния, с цел да чуят какво желаят хората на улицата.

Димитров още веднъж напомни, че вчерашната им декларация с работодателите, е за ненасилие на митингите.

" Провокаторите да бъдат изведени от площада, да не се позволява каквото и да е принуждение, от която и да е страна ", настоя той.

По думите му, всички у нас би трябвало да си дадат ясната сметка, че сега България е при започване на една доста тежка икономическа рецесия, която към този момент е затворила 100 хиляди работни места.

" За към 200 хиляди, правилно запазихме им работните места с мярката 60:40, само че краткотрайно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората желаят ясни знаци от всички - държавно управление, президент. Явно би трябвало да има и други ограничения - има редица изговорени проблеми, дейности трябват оттук насетне, с решения, които хората чакат ", настоя синдикалистът.

Според Пламен Димитров до края на годината икономическото състояние у нас ще се утежни.

" Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат действителност от октомври насетне, когато сезонната претовареност изчезне. Трябва занапред да се мисли по какъв начин да се реагира изпреварващо във всички браншове, които са на масата на властта. Дълго си приказваме за заеми, в това време компаниите се оплакват, че това не се случва.

Той настоя, че новината за влизането ни в Еврозоната е извънредно значимо, само че тъкмо в този момент тя не може да бъде комуникирана, тъй като българинът се интересува за бъдещето си.

" А България получава в действителност непоклатимост на банковата си система и на бизнеса, който би трябвало да оперира на пазара ", уточни президентът на КНСБ.

Пламен Димитров добави, че през днешния ден на Тристранката ще се разискват промени в Кодекса на труда, за които от синдиката от дълго време упорстват.

" Има най-малко три групи промени. Първата група, по която има огромно единодушие, е усъвършенстването на груповото договаряне. Това е доста значимо, когато се договарят минималните прагове по сектори. Втората група промени са свързани със глобите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушавания от страна на неточния бизнес, който експлоатира служащите си ", настоя той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР