Кадър: БНТ, архивСитуацията се развива, както при всяка пандемия. Ако

...
Кадър: БНТ, архивСитуацията се развива, както при всяка пандемия. Ако
Коментари Харесай

Доц. Мангъров за затягането на мерките: Ако някой вярва, че по този начин може да се овладее една въздушно-капкова инфекция, много се лъже

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Ситуацията се развива, както при всяка пандемия. Ако се видят цифрите през май месец дневно са правени 1150 теста, през юни 1650 теста, като от тях приблизително към 3% са позитивни. Това съобщи началникът на детското поделение на Инфекциозната болница в София доцент Атанас Мангъров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му все още инфекцията се държи под надзор. „ Нищо изключително не се е случило. Това са инфектирани хора, а не заболели. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница, са там от боязън. Самата болница няма нищо срещу, тъй като той носи приходи “, разясни той, написа Novini.bg.

„ Тези, които са същински зле, би трябвало да са в лечебните заведения, в случай че не са толкоз зле - би трябвало да са си у дома “, акцентира доцент Мангъров.

Във връзка с новото стягане на ограниченията, доцент Мангъров сподели: „ Това могат – това вършат. Ако някой има вяра, че по този метод може да се овладее една въздушно-капкова зараза, доста се лъже. Тук става въпрос за нов вирус. Никой няма антитела против него. Рано или късно всеки ще се срещне с него. Какво би трябвало да вършим – да се затворим? Той ще мине през всички, колкото и да не ни се желае. Ако организма ни се срещне с заболяването по-късно ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са писмеността на медицината “, сподели лекарят.

„ Не се следи нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, би трябвало да се изолира и да се пребори. Никакви медикаменти не му работят, това е вирус. В някои случаи нещата могат да тръгнат изкривено и човек да загине. Смъртността при тази зараза не е по-висока от всички вируси, с които неведнъж са се срещали “, акцентира доктор Атанас Мангъров.

„ Този вирус би трябвало да се лекува оптимално щадящо, а не по този дърварски метод с антибиотици. Пациентите нямат потребност от това. Когато вирусът мине в човешката популация, силата му понижава. Той не е приговен да живее измежду хората. С времето той ще затихне. След време ще се построи групов имунитет “, увери специалистът.

Той изясни и за епидемините огнища на болестта. „ Минаваме на дифузно разпространяване на вируса. Това е нещо, което няма по какъв начин да ни се размине “, сподели той.

Прогнозата на Мангъров е, че в случай че спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще минат по-леко. „ Мерките са нелепости. Няма по какъв начин българите да се променим. Циганите няма да се научат да вървят с маски. Навсякъде се разхлабват ограниченията. Хората би трябвало да продължат да живеят обикновено и колкото по-скоро се отървем от този боязън, ще е толкоз по-добре за нас “, разяснява още доцент Мангъров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР