Кадър БНТ, архивПрезидентът на САЩ каза какво мисли за арменския

...
Кадър БНТ, архивПрезидентът на САЩ каза какво мисли за арменския
Коментари Харесай

Джо Байдън призна арменския геноцид

Кадър Българска национална телевизия, списък

Президентът на Съединени американски щати сподели какво мисли за арменския геноцид. Джо Байдън дефинира като „ геноцид ” избиването на арменското население в Османската империя през Първата международна война. Тази историческа декларация от Байдън ще докара до още по-голямо захладняване в двустранните връзки сред Съединени американски щати и Турция, съдружници в НАТО и дългогодишни сътрудници.

За първи път настоящ американски президент употребява думата „ геноцид ", с цел да опише събитията от 1915-1917 година Този алегоричен ход идва в миг на изострени дипломатически връзки сред Вашингтон и Анкара.

„ Спомняме си за всички починали в арменския геноцид от османската ера и се ангажираме да предотвратим повтаряне на сходно безчовечие “, сподели Байдън в изказване, ставайки първият президент на Съединени американски щати с сходни думи към Анкара. Байдън сподели, че прави тези исторически мнения, не с цел да " хвърли виновност ", а с цел да се предотврати повторението на тези зверства. Турция отхвърля да е имало геноцид над арменците и окачествява като неистина изказванията за противоположното.

При откриването на Народното събрание в Анкара на 24 април 1920 създателят на Турската република Мустафа Кемал Ататюрк назовава геноцида над арменците „ позорно действие от предишното “. По-сетнешните турски държавни управления обаче и до през днешния ден отхвърлят да приказват за геноцид, напомня DW. Настоящата власт в лицето на Реджеп Ердоган реагира остро при всяко потребление на думата " геноцид ", отричайки, че е имало всеобщо избиване на арменци от страна на турските сили, написа обстоятелства.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР