Кадър БНТ, архивНовоизбраният президент на САЩ продължава разговорите с колегите

...
Кадър БНТ, архивНовоизбраният президент на САЩ продължава разговорите с колегите
Коментари Харесай

Байдън разговаря с премиера на Япония за укрепване на отношенията между двете страни

Кадър Българска национална телевизия, списък

Новоизбраният президент на Съединени американски щати продължава диалозите с сътрудниците си от други страни. Премиерът на Япония Йошихиде Суга е разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, като двамата са се разбрали да укрепят съюза сред двете страни в подтекста на усилването на икономическата и военната мощност на Китай, осведоми " Ройтерс ", написа

Двамата са се споразумели Суга да посети Съединени американски щати допустимо най-скоро.

Белият дом посочи, че Байдън и Суга са удостоверили значимостта на двустранния съюз " като крайъгълен камък на мира и благоденствието в свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район ".

Те са препотвърдили, че американско-японският контракт за сигурност се отнася и за следените от Токио острови Сенкаку, към които Пекин има териториални искания.

Байдън също по този начин е удостоверил уговорката на Съединени американски щати да обезпечава на Япония " разширено въздържане ", или така наречен " нуклеарен чадър ".

Двамата държавни ръководители са изразили единогласие за нуждата от цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР