Кадър: БНТ, архивДоц. Андрей Чорбанов изрази поредно мнение за коронавируса

...
Кадър: БНТ, архивДоц. Андрей Чорбанов изрази поредно мнение за коронавируса
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще е готов до края на годината

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Доц. Андрей Чорбанов изрази следващо мнение за ковид у нас и разкри по кое време може да чакаме прототипа на българската ваксина.

Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще бъде подготвен до края на годината. Това значи, че тя ще може да бъде тествана в действителни условия. След този развой на ход ще е администрацията, която би трябвало да даде етюд на процеса по изпитване на този препарат, заяви в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия ръководителят на департамента по „ Имунология ” в Българска академия на науките доцент Андрей Чорбанов.

Специалистът сподели, че растеж на заболеваемостта у нас има, само че той не е с бързите темпове на откритите позитивни проби. Страната ни се намирала в интервал, в който се тества целеустремено и пробите идват от рискови групи.

Той добави, че  прогнозата за този растеж е била направена и няма нищо изненадващо .

„ Целият свят разбра, че е доста мъчно едно към този момент почнало респираторно заболяване да бъде спряно. Това на което международните водачи разчитат е да се държи един най-малко на случаите, който да може да бъде следен.  Днес всички общества по света са заложници на здравните си системи ”, споделя доцент Чорбанов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР