Кадър: БНТ, архивБългари от цял свят се присъединяват към протестите

...
Кадър: БНТ, архивБългари от цял свят се присъединяват към протестите
Коментари Харесай

Българи от цял свят към протестиращите: Не сте сами

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Българи от целия свят се причисляват към митингите в страната. Те изпращат своето обръщение към сънародниците си тук, което е: ”Не сте сами ”, оповестява " Фрогнюз ".

Активните млади българи в чужбина създадоха  въздействащо видео, посредством което декларират своята мощна поддръжка към всички протестиращи в България.  Посланието им " Не сте сами "   е ориентирано към протестирещите жители у на, които към този момент 37 дни не стопират да желаят смяна.

" Успяхме да инсталираме къс видео материал, съгласуван с доста други уредници на митинги от Европа, Съединени американски щати и Канада, в който показваме нашата поддръжка за митингите в България, както и позицията ни против беззаконието и разрушаването на демократичните устои на страната.

Цел на видеото е да покаже, че сме единни, и че протестирайки, не разделяме българите по адресна регистрация, етнос, или занимание. ", това показа с Фрог Явор Паунов, който  един от уредниците на  митингите в Манхайм, Германия и на интернационалната видео самодейност.

Посланието на Явор гласи:

``Скъпи българи,

Ние, протестиращите отвън родината, Ви благодарим, че надигнахте глас против нарушителите, които от десетилетия разрушават опорите на държавността и демократичното ръководство в България. Вашият митинг демонстрира, че българският дух не се прекланя пред самозвани управленци и самозабравили се олигарси. Вие ни вдъхнахте вяра и показахте на света, че българите имаме право да сме свободни, че заслужаваме правдивост, и пожелаваме господство на закона.

Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира. Това не е тяхната България, в която господстват безсилието, разединението и полицейското принуждение, а нашата: България на единството, взаимното почитание и равенството пред закона. Заедно ще успеем да се преборим за тази България. Пътят към нея минава през Орлов мост, Министерски съвет, автомагистрала Тракия, Съдебната палата, плажа в Росенец и всеки площад, на който честните и почтени българи отстояват свободата си.

Макар и надалеч от родината, ние протестираме дружно с вас и продължаваме гордо да носим българската просвета и обичаи, без значение дали със фамилиите си честваме Коледа, Рамазан или Банго Васил.

Когато дружно отстояваме правата си, сме доста по-близки, сплотени и човечни. Когато протестираме дружно, мафията губи, тъй като не може да ни раздели и да ни втълпи, че сме безсилни. Протестирайки, променяме освен себе си, само че и бъдещето на България.

Не сте сами!``

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР