Кадър: БНТ 2Парламентът прие единодушно на второ четене актуализираната рамка

...
Кадър: БНТ 2Парламентът прие единодушно на второ четене актуализираната рамка
Коментари Харесай

Депутатите приеха единодушно актуализираната рамка на държавния бюджет

Кадър: Българска национална телевизия 2

Парламентът одобри единомислещо на второ четене обновената рамка на държавния бюджет за 2021 година Тя планува с 2,5 милиарда лв. повече доходи и 2,3 милиарда лв. повече за разноски, главно за ограничения по отношение на Коронавирус рецесията, оповестява " Дарик ".

Седем милиона лв. бяха отделени за спомагателни хонорари за октомври, ноември и декември на чиновниците в Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта и Главна ревизия по труда за работа на първа линия в пандемията от COVID-19. Предложението беше направено от Деница Сачева /ГЕРБ-СДС/ и беше подкрепено от 188 народни представители, 28 бяха " срещу " и 6 се въздържаха.

За Министерството на здравеопазването са планувани средства в размер до 224 035 600 лева за закупуване на спомагателни количества ваксини против COVID-19, за поддръжка на работещите на първа линия в битката с пандемията, както и за обезпечаване на лекарствени артикули за лекуване на COVID-19. За закупуване на Ремдесивир се отпускат спомагателни 16,6 млн. лв..

С актуализацията на бюджета се дават 60,5 млн. лв. за застраховане на ведомствата в изискванията на засилен миграционен напън. По предложение на Българска социалистическа партия беше написано коя институция какъв брой пари получава и този метод беше подсилен от финансовия министър Асен Василев.

От тези средства за Министерство на вътрешните работи са 37 млн. лв., за Министерството на защитата - 20,2 млн. лв., а за Държавната организация за бежанците - 695 хиляди лв..

Отделно са планувани 5 млн. лв. за система за наблюдаване на границата /дрон/, както и 5 млн. лв. за ремонт на оградата по границата ни с Турция.

Не беше признато предлагането на " Демократична България " да се провиснал 12 млн. лв. за съоръжение на най-малко два хеликоптера за гасене на пожари.

В актуализацията са планувани общо до 440 млн. лв. за подкрепяне на бизнеса и стратегии за претовареност. От тях 350 млн. лв. за опазване на претовареност и за погашение на обезщетения на затворени бизнеси в изключителната епидемиологична конюнктура. 20 млн. лв. са за погашение на обезщетения на самоосигуряващи се лица, а до 70 млн. лв. са за подкрепяне на туризма, от които 6 млн. лв. за неосъществени пътувания на туроператори и 4 млн. лв. за екскурзоводи.

Отделно 16,7 млн. са планувани за Министерството на културата за финансова поддръжка на артисти-изпълнители и креативен планове в изключителната епидемиологична конюнктура, както и за покриване на увеличените разноски за електрическа сила на държавните и общинските културни институти.

До 60 млн. лв. са планувани за авиопревозвачите и до 40 млн. лв. за автобусните превозвачи.

До 70 млн. лв. са заложени за подкрепяне на земеделските производители, както и 15 млн. лв. за превъзмогване на последствията от градушките.

До 100 млн. лв. са спомагателните прехвърляния към общините за погашение на фактически осъществени разноски за противоепидемични ограничения по отношение на COVID-19.

Допълнителни 23 млн. лв. се отделят за обучение, от който 15 млн. лв. за висшите учебни заведения и 8 млн. за системата на учебното и предучилищното обучение.
Отпускат се и в допълнение 220 млн. лв. на пътностроителните компании.

За производство на избори в бюджета са заложени 133 млн. лв..

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР