Кадър: Bloomberg TV BulgariaЕвропа не е в състояние сама да

...
Кадър: Bloomberg TV BulgariaЕвропа не е в състояние сама да
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: ЕС ще се самоубие

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

Европа не е в положение сама да се спре процесите към климатичните промени. Инвестициите и стратегиите би трябвало да са дълготрайни и да обгръщат повече от един мандат на политиците, съобщи проф. Георги Рачев, климатолог, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

" 60% от създадените въглища се изгарят в Китай. Страната има потребност от голямо количество сила. Също по този начин Китай е безспорен отличник по слънчева и вятърна сила ", уточни климатологът.

Рачев изясни, че свадите сред Европейски Съюз и Китай са за евтините фотоволтаици, които се внасят от азиатската страна.

" Европейски Съюз реализира доста, само че не може да работи независимо. Трябва безусловно всички да вземат участие в процеса или резултатът ще бъде нулев. Не може някой да остане изолиран ".

По думите му по този метод Европа се самоубива.

" Глобалното решение би трябвало да е дело на безусловно всички. Ако Европа утвърди нисковъглеродна стопанска система, има огромна заплаха това да срути европейската стопанска система ", уточни Рачев. Той разяснява, че в случай че Европа си сътрудничи с останалите страни, това няма да се случи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР