Кадър: България Он ЕърИван Нейков направи взривяващ коментар в ефира

...
Кадър: България Он ЕърИван Нейков направи взривяващ коментар в ефира
Коментари Харесай

Иван Нейков: Обсъждането на актуализация на Бюджет 2021 - това ще бъде диалог между глухи

Кадър: България Он Еър

Иван Нейков направи взривяващ коментар в ефира за бюджета за идната година. Той се изка отрицателно и за мярката 60/40.

Обсъждането на актуализация на бюджет 2021 - това ще бъде разговор сред глухи. Такъв коментар направи в студиото на  " Денят ON AIR "  бившият обществен министър  Иван Нейков .

" Правителството ще споделя " всичко ще е наред ", от другата страна хората и бизнесът ще настояват, че няма резултат " , акцентира Иван Нейков.

" Този бюджет изобщо няма да е бюджетът, с който ще приключим 2021 година ", съобщи Нейков.

По думите му актуализация на бюджета е    " шамар върху всяко държавно управление " .

" Цялото икономическо държавно управление в България ще се базира на вътрешното ползване, защото външното се е свило, добре, дайте да го забележим вътрешното ползване.  Данните на Българска народна банка демонстрират, че внезапно са нарастнали спестяванията на хората, а бюджетът разчита, че те ще харчат и ще има растеж на приходите. Откъде ще пристигна вътрешното ползване ", означи някогашният обществен министър и добави, че сигурност в приходната част няма и ще се разчита на парите от Европейски Съюз.

" Никой не може да разбере какво желаеме да реализираме с пазаруването на 2 кораба сега. Този милиард не отива за обществена политика и обучение, а за транспортен съд ", посочи той. 

По неговото мнение в момента бизнесът споделя, че  не се постига целта и разяснява мярката от 24 лева за незает дневно поради Ковид-19.

" Нова мярка, която е с упования за доста огромен резултат, това са 450-500 лева, какво ще направи човек с тях?  Нямаме пояснение за какво слизаме до тази цифра, каква е задачата, какво да създадем с тези пари? Това беше някакъв многозащитен размер на тази помощ. В същото време истината е, че се харчат доста пари ", изрично съобщи пред  Bulgaria ON AIR  Иван Нейков и добави, че мярката 60/40 също не работи.

" Излиза, че 90% от бизнеса цъфти и връзва, щом не употребява тази мярка. Защо не работи за 90% тази мярка - нямаме отговор на въпроса. Ако няма потребност от тази мярка и единствено 8% я пробват, то очевидно няма и рецесия. Концентирали сме се в рекламата на мярката, " вижте, 10 хиляди я употребяват ", но тези 10 хиляди са 8%. Да не приказваме за микрокредитирането, където закъснението е доста по-голямо ", добави някогашният обществен министър.

Той означи и че държавното управление придвижва едни и същи ограничения за идната година.

" Притеснителното е, че имаме едно преместване на ограниченията от 2020 в 2021 и държавното управление приема, че тези ограничения са идеални и работят. Ако погледнем практиката в другите страни, ще забележим че вървят към различен модел. Подкрепата за хората би трябвало да продължи, само че ограниченията да са ефикасни. Трябва да има пренастройване на всички ограничения ", разяснява Нейков.

" Приказките за 2 вълна бяха одобрявани като опасност на обществото, в този момент се приказва за трета и че може и да не отмине. Има огромна опасност пред бизнеса - за да са ти здрави служащите,  се изисква ново законодателство, ново отношение на страната към грижата на работодателя към здравето на служащите, само че нищо такова няма в новия бюджет ", сподели на финала Иван Нейков и добави, че с подхванатите ограничения спокойствието на бизнеса и на работната ръка не се обезпечава.

" Онова което се афишира като политика, е, че се харчи най-вече за обществена политика, а хората не са удовлетворени, те желаят резултат ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР