Кадър България Он ЕърИван Гранитски направи професионален коментар за 24

...
Кадър България Он ЕърИван Гранитски направи професионален коментар за 24
Коментари Харесай

Иван Гранитски: Държавниците ни имат изкуствен, пластмасов език, това показва бедна мисъл

Кадър " България Он Еър "

Иван Гранитски направи професионален коментар за 24 май, в който засрами властимащите. Езикът е заветен, споделя го Вазов. Без Вазов нямаше да има България, тъй като езикът образува нацията.  Днес нямаме много мотиви за гордост  - с изключение на езика и творбите на културата. Не го използваме в неговото благосъстояние,  обеднява езика ни.   Държавниците - те имат неестествен, пластмасов език и това демонстрира бедна мисъл . Опростачването на една част от обществото, ниското културно ниво, води до по-лесна операция. Това съобщи в  " Денят ON AIR "   издателят Иван Гранитски. 

Според него вина за това опростачване имаме всички ние като общество.

" Всички сме отговорни. Хората на духа са отговорни, тъй като политическите разделения и борба през 90-те години омерзиха част от тях, други отпътуваха,  затвориха се в своите слонови кули.  Ние в действителност приказваме 30 години за гражданско общество, само че няма кой да го разсъни.  Трябва да се разсъни желанието, да се върнат тези над 2 млн. емигранти, които са напуснали, не от положително.  Политиците да създадат, тъй че да ги върнат. ", безапелационен е събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гранитски сподели някои нови издания на книги на Стоян Михайловски, които намират своето отражение и през днешния ден.

" Не постоянно сме били чуждопоклонници. Но Кириякстефчовци има доста. Затова издадохме ново издание на книгата на Стоян Михайловски, която е толкоз настояща е и през днешния ден. Не сме се развили, дори сме деградирали. Загубили сме идеалите си ненапълно.  Нашите държавници си е боязън да не ги смъмрят брюкселските чиновници.  Обръщението с гняв и изменничество към Русия, в този момент когато наши пишман русофоби приказват, че би трябвало да разрушим паметниците,  скверно е ", съобщи в ефира на  Bulgaria ON AIR  Иван Гранитски.

И уточни, че можем да заровим тематиките, които разделят обществото.

" Не би трябвало да има фоби, фили, би трябвало да бъдем единни.  По толкоз доста линии се раздели българското общество, че цялата тази сила я източихме.  Културата може да сплотява и го прави.  Проблемът е, че формалната страна не желае да реализира това изцяло обединение и по тази причина България продължава да затъва . Вървим към мрачни дълбини ", сподели той.

И съобщи, че не може да ни почитат в Европа, в случай че имаме лакейски нрав.

" Трябва да се върнем към концепцията на първосъздателите на Европейски Съюз, те са споделили ясно  -  Европа на отечествата, а не на районите . "

И в деня на буквите, той изясни, че политиците може и да не четат, само че българите несъмнено четат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР