Кадър България Он ЕърБивш депутат попиля настоящите политици в България.Отдавна

...
Кадър България Он ЕърБивш депутат попиля настоящите политици в България.Отдавна
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Целият политически елит е на едно много ниско ниво, няма ясна визия

Кадър " България Он Еър "

Бивш народен представител попиля актуалните политици в България.

" Отдавна беше ясно, че няма да се осъществя трети мандат. Проблемът е, че Народното събрание показва най-ниското равнище откогато съществува. Винаги е имало реплики, обстановки, които са нелицеприятни, само че в този момент виждаме, че става систематичен проблем. Целият политически хайлайф е на едно доста ниско равнище. Няма ясна визия. Тези политици и депутати не са на равнището на проблемите, пред които е изправена страната ", съобщи някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров в студиото на " България заран ".

По думите му целият механизъм на селекция е комплициран, а пропорционалното редене на листи е довело до това, че партийните управления са трансформирали партиите в лични корпорации.

" За всички партии се приказва като партии на този и на оня. Дори партии, които породиха като някакви полезности и политически хрумвания, деградираха и станаха апаратни председателски структури ", безапелационен е Сотиров.

Самият той призна, че  избира мажоритарната система.

" Виждаме, че даже партията, която породи в името на това, от време на време го загатва от благовъзпитание, само че не го изведе като приоритет. Не виждаме действителни дейности от тяхна страна да вкарат точките от референдума ", разяснява още някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили.

Той изрече мнение, че и след новите избори обстановката няма да е доста друга.

" Президентската институция се пробва да се възползва от обстановката - политическа рецесия, деградация на политическите партии, срив на престижа на Народното събрание ", посочи още Сотиров пред Bulgaria ON AIR.

Той счита, че президентът имитира предпочитание да се излезе от рецесията.

" Едва ли не, като една последна нужда, да основава второ служебно държавно управление, което ще би трябвало да му приготви избори. Тук има спор на ползи. Той не е противоконституционен, само че е в прорез с правилата на парламентарната република. Идеята за длъжностен кабинет и разформироване на Народното събрание е нездравословна и неработеща ", посочи Сотиров, пише 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР