Кадър Б.Борисов, БулфотоСлед доказателствата, че главния прокурор Иван Гешев стикова

...
Кадър Б.Борисов, БулфотоСлед доказателствата, че главния прокурор Иван Гешев стикова
Коментари Харесай

Защо Гешев не разследва Pi ar Sevi Boiko

Кадър Б.Борисов, Булфото

След доказателствата, че основния прокурор Иван Гешев стикова дейностите си с дясната ръка на Бойко Севда Арнаудова, като че ли рухна и последната заблуда, че институцията прокуратура е самостоятелна, а връзките с ГЕРБ към този момент са изцяло потвърдени. 

Ето по какъв начин разяснява юрист Андрей Арнаудов от Антикорупционния фонд.

" Едва ли доста хора помнят, само че предходната година един прокурор от Окръжна прокуратура Русе подаде оставка, тъй като името му се беше появило из телефоните на някой от братята Бобокови

 Беше оповестено, че търсил подпомагане от тях да бъде определен за началник на Окръжната прокуратура. Преди оставката му основният прокурор беше разпоредил цялостна инспекция на работата му за период от три години обратно.

Само разтварям една скоба да припомня за съпоставяне, че тъкмо по същото време по " Осемте джуджета " излезе на бял свят бруталната скица за заграбване на конфискуваните като материални доказателства злато и пари на Явор Златанов от компанията " Изамет ", арестуван по дело на Специализираната прокуратура. Никой не разпореди инспекция на ничия работа за три години обратно, въпреки и от извадените документи и разкази тогава да можеше да се заподозре обосновано, че схемата надали е инцидентна и се прави за първи и финален път.

Сега името на пиарката на някогашния министър председател се появява с фамилиарното " Севи " на фамилиарното " Бойко " в телефона на основния прокурор и той си разменя известия с нея по време на съвещание на правната комисия в Народното събрание.

" Севи " е уличена от обвинения предприемач Васил Божков, че е била медиатор в корупционните покупко-продажби сред него и " Бойко ", които обвиненият твърди, че са реализирани, само че не са разследвани. " Севи " е и лице със доста имотно положение, насъбрано като пиар на държавен чиновник, въпреки и върховен. Няма данни да е разследвана.

По данните, съдържащи се в оповестени през предходната година записи, че " Бойко " е упражнявал натиск върху държавни чиновници, има отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Не са задоволителни за започване на разследване. Най-любопитното по тази прокурорска инспекция не е крайният акт, с който е приключила, а фактът, че прокуратурата не е изследвала дали гласът в записите е на някогашния министър председател Борисов. Обаче е питала упоменатите лица дали някой им е оказвал натиск и те, несъмнено, са отрекли. Но не излиза наяве за какво се е проверявало наличието на записа, в случай че гласът от него е примерно на Ненчо Балабанов и той си приказва там някакви смехории.

На 04.12.2019 година в предаването " Лице в лице " някогашният министър председател Борисов декларира, че нямало по-добър от Иван Гешев за поста основен прокурор и евентуално косвено признава, че е оказвал въздействие за избора му с реторичния въпрос " А кой да сложа? "

" А кой да сложа? Мая Манолова ли да сложа? “.... " Срещнах се, няма по-добри, има по-мързеливи. Оглеждах и няма – мързеливи, мързи ги… Искаха да създадем техен човек или Христо Иванов основен прокурор, няма, омръзна ми към този момент на мой тил да се заемат постове и след това да им чувам нелепостите “. 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР