Кадър архивВъоръжените сили на Турция са възобновили атаките срещу град

...
Кадър архивВъоръжените сили на Турция са възобновили атаките срещу град
Коментари Харесай

Турция е възобновила операцията в Сирия, въпреки споразумението със САЩ

Кадър списък

Въоръжените сили на Турция са възобновили офанзивите против град Рас ал Айн в североизточната част на Сирия, макар постигнатото по-рано със Съединени американски щати съглашение за краткотрайно преустановяване на военните дейности, предава TACC.
По-рано се появи информация, че в сирийския град е била обновена стрелбата и още се водят сражения, а над няколко квартала се издига гъст пушек.
Турция към момента не е коментирала обстановката, съобщи Фокус.

``
реклама
На 9 октомври Анкара разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия. Целта е там да се сътвори зона за сигурност, която би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница. Освен това, съгласно проекта на Анкара, там ще бъдат настанени сирийските бежанци, които сега се намират в Турция. Международната общественост осъди дейностите на Анкара, а държавното управление в Дамаск счете интервенцията за експанзия.
По-рано Съединени американски щати и Турция реализираха съглашение за прекъсване на военните дейности в Северна Сирия, след диалози в Анкара. Турция се съгласи да приключи огъня за 120 часа, тъй че кюрдските сили да изоставен зоната за сигурност, избрана от Анкара.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР