Кадър, архивСилите на САЩ, които евакуираха повече от половината си

...
Кадър, архивСилите на САЩ, които евакуираха повече от половината си
Коментари Харесай

САЩ преместват въоръжените си сили в Сирия

Кадър, списък

Силите на Съединени американски щати, които изтеглиха повече от половината си военнослужещи от Сирия по време на турската интервенция „ Извор на мира “, ускориха военното си наличие в богатите на нефт райони в страната, оповестява Anadolu Agency, представена от „ Фокус ”.

Според информацията, американски военнослужещи са се върнали и в част от евакуираните по-рано райони.

Войските на Съединени американски щати бяха ситуирани в 22 района на Сирия преди началото на турската интервенция и тогава в тях се намираха към 2 000 военнослужещи. Те се изтеглиха от 16 места малко преди началото на интервенцията, само че останаха в районите на Дейр ез-Зор и Хасака, в които се намират голям брой петролни кладенци.

След прекратяването на интервенцията, силите на Съединени американски щати са се върнали в шест от военните си бази, в това число в две бази в град Ракка, всички три военни пункта в Хасака и в един, намиращ се в Айн ал-Араб. Все още американските войски не са се завърнали в Манбидж.

На 4 ноември Белият дом разгласи, че ще разположи спомагателни войски, в това число бронирани машини и 300 военнослужещи в региона на Дейр ез-Зор.

Техни бойци патрулират в териториите, следени от кюрдските „ Отряди за национална самозащита “ (ОНС), които Анкара счита за терористична организация, само че и които помогнаха на обединението, водена от Съединени американски щати в битката с „ Ислямска страна “.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР