Кадър архивПрезидентите на Русия и на Турция Владимир Путин и

...
Кадър архивПрезидентите на Русия и на Турция Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха турската офанзива в Сирия

Кадър списък

Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган разискаха турската военна атака в Сирия в телефонен диалог, съгласно изказване на турското президентство.

Турция стартира офанзивата си в Сирия преди месец, заявявайки, че тя цели да прогони от региона край границата водените от кюрди сили и да сътвори безвредна зона за заселване на сирийски бежанци. Анкара спря настъплението си след съглашение със Съединени американски щати, което приканва за изтеглянето на всички бойци на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН), които Турция счита за терористична организация, заяви Ройтерс. Ердоган подписа и друго съглашение с Москва, което също изисква СЗН да се изтеглят на минимум 30 км от границата.

Всичко за: Местни избори 2019Виж новите кметове тук

Според турските управляващи, обаче, нито Съединени американски щати, нито Русия са съумели да изпълнят тези ангажименти.

Според оповестеното през днешния ден изказване Ердоган и Путин са удостоверили, че държат на съглашението, което подписаха в Сочи и което сътвори опция за взаимни патрули в Сирия. Двамата президенти са разискали и двустранната търговия, само че в изказването не се оповестяват детайлности, осведоми Българска телеграфна агенция.

Най-малко четирима сирийски бойци са убити при почналите през днешния ден в Североизточна Сирия конфликти сред войски на сирийското държавно управление и водени от Турция сили, съобщи Асошиейтед прес.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР