Кадър: 7/8 ТВШефът на Ковид отделението в София доц. Атанас

...
Кадър: 7/8 ТВШефът на Ковид отделението в София доц. Атанас
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Първо трябва да се имунизират хората на възраст, а не лекарите на първа линия

Кадър: 7/8 ТВ

Шефът на Ковид отделението в София доцент Атанас Мангъров счита, че е неверно да се имунизират първо лекарите на първа линия. По думите му, това би трябвало да са възрастните хора.

" Лекарите на първа линия, с дребни изключения, са хора на 25-30 години, които и да се заразят, няма да протече кой знае какъв брой тежко. Не са най-важните за имунизацията. Тези младежи са тези, които би трябвало да посрещнат вълната на болестта. Но хората на възраст са тези, които би трябвало да се имунизират. Препоръчвам им да създадат това. Това разяснява доцент Атанас Мангъров в ефира на Bulgaria on air.

Той е безапелационен, че сега би трябвало да се имунизират възрастните хора с по няколко съпътстващи болести, защото в случай че се заразят, за тях има заплаха болестта да приключи неприятно.

" Това, което съм обяснил на премиера е, че човек като него, който е изкарал Ковид, и човек като мен, който също е изкарал Ковид, тъй като аз имам антитела, открих го преди 2-3 седмици, единствено че съм го изкарал безсимптомно - те няма потребност да се имунизират ", сподели още инфекционистът.

" Ако сте изкарал Ковид-19 и против вас застане някой, който ви споделя, че би трябвало да се ваксинирате, този човек или не схваща нищо, или просто ви лъже - не би трябвало да му вярвате ", настоя доцент Мангъров.

" Много е подозрително дали има наново инфектирани или случаите са били единствено по документи ", означи доцент Мангъров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР