Кадър: 7/8 ТВЛидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов

...
Кадър: 7/8 ТВЛидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Слави предостави фейсбук профила си на Каримански, за да обясни скандалите в парламента около актуализацията на бюджета и пенсиите

Кадър: 7/8 ТВ

Лидерът на партия " ИТН " Слави Трифонов разгласява пост, в който дава думата на председател на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Ето какво написа Трифонов:

" Финансовият специалист и народен представител от „ ИТН “ Любимир Каримански, който е ръководител на Комисията по бюджет и финанси, пожела да изясни в моя фейсбук профил свадите в Народното събрание към актуализацията на бюджета и пенсиите. Давам му думата:
“Вчера и през днешния ден се води спор, политически и избирателен, със пленник бъдещето на нашите деца и внуци. Ние всички считаме, че пенсионерите в България заслужават почтени старини. 
Това, което се случи през вчерашния ден в Народното събрание е предизборна пропаганда, в която ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лв. добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение в действителност е насмешка с вас, нашите майки и татковци, тъй като ще важи единствено до края на 2021 година Виждате ли загрижеността им за януари месец следващата година – не, нали?!  Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат в този момент да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят по какъв начин ще живеете по-късно. Именно те – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ви оставиха повече от 10 години без основна пенсионна промяна и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и не престават да ви подмятат трохи! 
“Има подобен народ ” предлага по-дългосрочно решение, даващо опция на непоклатимост и сигурност на вашите приходи до осъществяване на цялостна пенсионна и обществена промяна. То подсигурява минимална пенсия от 370 лв., която е над прага на беднотия за 2021 година, покачване на оптималната пенсия до 1500 лв. и преизчисление на всички пенсии. Предложението на “Има подобен народ ” е в границите на опциите на бюджета, т.е. то е действително, почтено и изпълнимо незабавно.
Вчера депутатите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия одобриха двете оферти по едно и също време – хем минималната пенсия да стане 370 лв., за три месеца, до Нова година, хем да ви подмятат благодеяние по 120 лева, което в действителност е насмешка. Защо? Защото по този метод до края на годината би трябвало да се изхарчат още над 800 милиона лв., а тези пари страната просто ги няма. За да ги има, би трябвало или да се усилват налозите, или да се усили държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, т.е. от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е неприятен вид, както за вас, по този начин и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лв., нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто тъй като те ще са хората, които ще връщат тези пари.
Затова, ние, от “Има подобен народ ”, внесохме предложение, което е в интерес на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната. Предложението съчетава двете гласувани към този момент оферти в пленарна зала, а точно - 120 лв. добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в действие нарастване на минималната пенсия на 370 лева и оптималната пенсия от 1500 лв. и преизчисление, считано от 2021 година. 
“Има подобен народ ” поддържа и компенсацията за гледане на дете до две години в размер на 650 лв., както и предлага в допълнение стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер.
Вярвайте на практичността, имайте доверие на обективността и не обръщайте внимание на хора, които лъжат по принцип.
                                                               Любомир Каримански "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР