Кадър: 7/8 ТВЛидерът на партия Има такъв народ написа остър

...
Кадър: 7/8 ТВЛидерът на партия Има такъв народ написа остър
Коментари Харесай

Слави: Това че българските социолози не познават е толкова истина, колкото, че довечера ще се стъмне

Кадър: 7/8 ТВ

Лидерът на партия " ИТН " написа изострен коментар по отношение на процентът на познаваемост на социологическите организации.

Ето какво разгласява във фейсбук профила си телевизионният водещ:

" Това че българските социолози не познават е толкоз безспорна истина, колкото истината, че тази вечер ще се стъмне.

Преди изборите на 4 април всички социологически организации твърдяха, че основната конспирация е кой ще вземе третото място всред “Има подобен народ ” и Движение за права и свободи. В своите последни изследвания преди изборите, и “Галъп ”, и “Алфа Рисърч ”, и “Тренд ” предвиждаха една и съща разлика сред “Има подобен народ ” и Движение за права и свободи - разлика от тъкмо 0,2%. Нищожните 0,2%. 

В последна сметка “Има подобен народ ” получи със 7,15% по-голяма поддръжка от Движение за права и свободи. 
“Маркет линкс ” предричаше най-малка поддръжка в процентово отношение за “Има подобен народ ” - 11.7%. “Има подобен народ ” получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата неточност.

Всички социологически агенцции бяха безапелационни, че Българска социалистическа партия ще е втора политическа мощ. “Галъп ” даваше преднина от 7,9% на Българска социалистическа партия пред “Има подобен народ ”, а ”Тренд ” и “Медиана ”- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма - на изборите “Има подобен народ ” стана втора мощ с 17,66%, а Българска социалистическа партия - трета с 15,01%. 

Преди предизборната акция за вота на 11 юли, както и съвсем през цялата предизборна акция, социологическите изследвания на организациите посочваха първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за “Има подобен народ ”. На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия избирателен ден. И отново не познаха.

Така че, в случай че някой има вяра на социолозите, значи има вяра на късата си памет ".



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР