Кадър: 7/8 ТВЖурналистката Светла Петрова смята, че това, което става

...
Кадър: 7/8 ТВЖурналистката Светла Петрова смята, че това, което става
Коментари Харесай

Петрова: Случилото се с Бобокови е много притеснително. Чува се, че има списък да се посегне на още бизнесмени. Защо бизнесът мълчи?

Кадър: " 7/8 ТВ "

Журналистката Светла Петрова счита, че това, което става сега в България с ареста на предприемачи, е доста рисково и с непредвидими последствия.

" Не е ясно кой какви козове държи в ръкава си. Божков не е ординарен съперник. Мисля, че настъпиха огромна мотика с него. Тук нещата може би би трябвало да бъдат сложени в по-голям подтекст. Исках да кажа нещо, за това, което става сега в България, и то съгласно мен е доста рисково и с непредвидими последствия. Това, че към този момент почна да се протяга ръка на бизнеси, които колкото и порочно да са заченати, въпреки всичко през годините съумяха да се развият. Не е елементарно да се ръководят пари и благосъстоятелност. Лесно е да получиш пари на готово. Но да правиш произвеждане е нещо съществено. Това, което става с Бобокови, е нещо доста притеснително, тъй като и двете им компании - и " Монбат ", и " Приста Ойл ", са положителни, и консуматори от България настояват, че тяхната продукция е по-добра в сравнение с тази на сръбски, турски и други аналози близо към нас. И си мисля, че тук замисълът е по-дълбок. Неслучайно беше и натрапен Гешев за основен прокурор, тъй като Цацаров, който е много образован човек, не знам дали би се присъединил в толкоз брутални акции. Видяхме какво стана предходната седмица. Те направиха конференция, на която ни занимаваха с този лист мистериозен, който се оказа по-късно, че бил изваден от някаква книга, който няма никакво отношение към следствието. Единият човек е в ареста, другият е с 1 милион гаранция. Този в ареста си остави поста на изпълнителен шеф, акциите на предприятието паднаха и това произвеждане, което по този начин или другояче те имат предприятия в други страни, в този момент става доста елементарно за прилапване. С Божков е същата история. Аз не съм уверена, че Бойко Борисов по този начин леко е протегнал ръка към това. Той инстинктивно си е давал сметка, че предстоят тежки дни за ръководството и за самия него ", сподели Петрова в предаването " Крум Савов Live " по " 7/8 ТВ ".

" Но там откъм гърба се провиждат някакви други сили. Ето, приказва се, че има лист, че ще бъде посегнато и на други предприемачи. Може би и на Гриша Ганчев. Вальо Златев. Но преди Вальо Златев посегнаха на Бобокови. Сашо Дончев, може би. Иво Прокопиев към този момент виждаме - там всичко е запорирано при него, и все пак медиите, популярност Богу, не престават да съществуват, да се държат като медии. Така че доста са страшни тези процеси, тъй като се протяга ръка на структурата на българската стопанска система. Тя може да е паянтова, може не всички детайли да са й читави, само че въпреки всичко има доста читави детайли и те протягат ръка навръх тях. Това към този момент ще донесе беди на всички. И се запитвам аз за какво българския бизнес мълчи? Какво чакат - да ги отстрелват един по един ли? Публична загадка е властовият рекет на бизнеса в България. Те си знаят едрите преуспяващи предприемачи, като се изключи един, по какъв брой заплащат на сполучлива договорка, на извоювана социална поръчка, на облага от нещо. 10-20-30-40? Те го знаят. Но те са приели да играят тази игра. И щом са го приели, ще би трябвало да са подготвени да ги отстрелват по единично и да се показва това представление на огладняващата и обедняващата аудитория. Българинът към момента ненавижда богатите и преуспелите. А в тази обстановка, в която доста хора огладняха, това е добре пристигнало. Те ще реализиран три резултата - първо, ще хвърлят прахуляк в очите на Европа, че се борят с корупцията. Второ, ще вършат това зрелище на огладняващата аудитория, и трето, ще заграбят едни към момента работещи сполучливи бизнеси ", разяснява журналистката и някогашна водеща на предаването " Сеизмограф " по БТВ.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР