кадър: БНТЛекари от много места и тази вечер потърсиха подкрепа за

кадър: БНТЛекари от много места и тази вечер потърсиха подкрепа за ...

Лекари отново излязоха за подкрепа с борбата с ковид.кадър: БНТ

Лекари от много места и тази вечер потърсиха подкрепа за борбата с ковид. Те излязоха пред работните си места с телефони в ръка. 

И тази вечер лекари и медицински сестри от най-натовареното в България спешно отделение - това на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД, се събраха, за да проведат спонтанна акция, призоваваща за солидарност между медиците и обществото в битката с COVID-19.

Те бяха включили светлините на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия, предава БНТ. 

Участниците в акцията апелираха към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, както и за стриктно носене на маски.

Лекарите и медицинските сестри от първа линия в битката с COVID-19 бяха категорични, че обществото, помагайки на българското здравеопазване, помага на себе си и че единствено с общи усилия ще победим заразата.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg