Кадър: България он еърЗам.-председателят на Комисията по образованието в парламента Галя

Кадър: България он еърЗам.-председателят на Комисията по образованието в парламента Галя ...

Галя Захариева: 1085 лв. е добър старт за учител.Кадър: България он еър

Зам.-председателят на Комисията по образованието в парламента Галя Захариева потвърди, че ще има ново увеличение на учителските заплати. То е заложено в Бюджет 2020.

"Винаги когато говорим за образование, трябва да говорим за качеството на образованието, за това какво могат да научат нашите деца и какво се случва с тях след като придобият тези знания и умения. Бюджетът и финансовите средства са е изключителна сериозна мярка в търсенето на по-доброто качество", заяви тя пред телевизия България он еър.

Тя допълни, че една работна заплата за млад учител, която от догодина ще бъде 1085 лева, е добър старт. Захариева каза също, че има интерес към учителската професия, но все още липсват кадри в определени специалности.

"Системата на образованието е тромава и изисква време, за да се види ефектът от мерките, които са приложени", каза Галя Захариева. 

я смята, че не е достатъчно един учител да получава добро възнаграждение, а трябва и да е мотивиран да обучава децата. 

Депутатът цитира и някои данни - 360 млн. отиват за педагогически специалисти, 54 млн. за увеличение на заплатите на непедагогически специалисти и близо 500 млн. средства, които ще влязат в системата на образованието.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->