Качват жената, т.е. майка ми, в линейката и категорично отказват

...
Качват жената, т.е. майка ми, в линейката и категорично отказват
Коментари Харесай

Екип На Спешна Помощ В Русе Изостави 8-Годишно Дете Само На Улицата!

" Качват дамата, т.е. майка ми, в колата за спешна помощ и изрично отхвърлят да вземат сина ми с тях ", описа майката на момченцето Яница Иванова.

Бабата молила екипа да качи и него, тъй като другояче остава единствено на улицата, а тя си била не запомнила телефона, детето също нямало.

" Отговорът на водача беше, че няма право да вози дете в колата за спешна помощ. Запалиха и отпътуваха ", описа Стефанова по телефона.

Бащата на детето също не може да си изясни реакцията на незабавния екип. " Защо не са се обадили на полицията? Защо не са изчакали 3 минути, до момента в който пристигна патрулка, която да поеме уговорката към детето? Те просто са затворили вратата и са тръгнали... Не мога да си го обясня ", разяснява Йордан Иванов.

Случайна жена заварила плачещото дете на улицата и съумяла да открие къде работи майка му, с цел да го заведе в офиса й.

" Беше извънредно уплашен, изплашен, усещаше се отговорен. Детето е подложено на риск, на риск безспорен. Всеки един можеше да се възползва от тая обстановка ", сподели още майка му.

От екипа на Спешната помощ обаче настояват, че оставили детето на позната на потърпевшата. Изтъкват и друга причина.

" Нашите коли за спешна помощ имат направена гражданска застраховка 2+1, което значи, че екипът е застрахован, плюс пациентът, който се вози. По тази причина ние съпътстващи пациента не качваме в колата за спешна помощ. По тази причина детето не е взето и то въобще не е било смутено ", сподели медицинският секретар Анюта Балевска.

Здравното министерство обаче стартира инспекция по случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР