Качеството на юридическото образование няма да се влоши заради факта,

...
Качеството на юридическото образование няма да се влоши заради факта,
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Юридическото образование няма да се влоши заради липса на изпит тази година

Качеството на юридическото обучение няма да се утежни поради обстоятелството, че тази година приемът в компетентност „ Право “ в Софийския университет ще става с матура.

Това сподели в предаването „ Тази събота “ някогашният учебен министър и сегашен декан на Юридическия факултет проф. доктор Даниел Вълчев.
Само три кандидатстудентски изпита за СУ За 116 от 118 специалности ще се кандидатства с матура
Той акцентира, че решението – да се признава оценката от матурата за тази компетентност, към момента не е дефинитивно, въпреки че най-вероятно ще бъде признато.

„ Правото е контролирана специалност, заради което условията за входа във висшите учебни заведения се контролират от една разпоредба за единните държавни условия за компетентност „ Право “. Министерският съвет ще би трябвало да одобри смяна на тази разпоредба и по изключение единствено за тази образователна година ние да одобряваме с оценка от ДЗИ “, разясни Вълчев.

„ Дебатът в обществото е по два разнообразни въпроса – няма ли този елементарен вход да докара до намаляване на качеството на юридическото образование… И вторият е – не се ли нарушават правата на кандидат-студентите, които цяла година са се готвили по български език и история “, уточни някогашният учебен министър.
Красимир Вълчев: Отварянето на молове и заведения за хранене не е мотив за осъществяване на балове през май Абитуриентските балове могат да се проведат и на по-късен стадий, разяснява министърът на образованието
И отговори – по думите му през годините държавният зрелостен изпит е еволюирал и дава обективни резултати. Що се отнася до качеството на юридическото обучение, Вълчев напомни, че в Юридическия факултет има високи стандарти и строги правила, а равнището е видно от огромния % успеваемост на студентите на адвокатските и магистратските изпити.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР