Качеството на водата в община Стрелча е изключително влошено след

...
Качеството на водата в община Стрелча е изключително влошено след
Коментари Харесай

Бедствено положение в Стрелча заради замърсена вода

Качеството на водата в община Стрелча е извънредно влошено след изобилните дъждове последните дни. В общината е оповестено бедствено състояние, водата може да се употребява единствено за битови потребности, само че не и за пиянство, предизвести БНР.

По данни на локалната администрация ситуацията към водовземните оборудване е усложнена, а оборудванията са компрометирани. Кметът на общината Стойно Чачов изясни, че от през днешния ден дефинитивно няма вода в целия град.

Компрометиране на сектори от довеждащия тръбопровод, разрушени подпорни стени и оголени тръби в резултат на проливния дъжд, който се случи преди няколко дни в града, разказа той вредите. Кметът описа, че е писал писма до регионалния шеф, до министъра на вътрешните работи, до премиера Бойко Борисов и до Министерски съвет. Реагирали сме. Още през днешния ден ще бъдат позиционирани две водоноски на територията на града плюс минерална вода, която, несъмнено, е безвъзмездна за популацията, ще бъде позиционирана в общинска администрация-Стрелча и всички искащи могат да дойдат да си вземат питейна вода, сподели Чачов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР