Качеството на въздуха след пожара в Катуница се нормализира, установиха

...
Качеството на въздуха след пожара в Катуница се нормализира, установиха
Коментари Харесай

Вижте ситуацията след пожара в Катуница към момента

Качеството на въздуха след пожара в Катуница се възстановява, откриха специалисти. От ранните следобедни часове на вчерашния ден екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда – Пловдив наблюдава стойностите на индикаторите на въздуха в с. Катуница, общ. Садово, както и в град Пловдив.

Първоначално специалистите правиха замервания с мобилен уред GASMET, а през вчерашния ден вечерта на посочено от кмета на с. Катуница място беше позиционирана и мобилна автоматизирана станция (МАС), която разреши приемането на доста по-точни резултати. Данните от през вчерашния ден посочваха повишени равнища по индикатор ФПЧ10, само че след 2 часа през нощта равнищата спадат и към този момент са нормализирани. Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е разпоредил МАС да остане в селото и да продължи работа в непрестанен режим до понеделник.

Тъй като през вчерашния ден вятърът духаше по посока Пловдив, екоинспекцията наблюдава и двете автоматизирани станции за премерване качеството на въздуха в града – едната, ситуирана наоколо до пожара в регион „ Тракия “, и втората - в кв. „ Каменица “. Нямаше превишения на нормативно откритите правила за равнищата на замърсители в атмосферния въздух.

От началото на случая Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив работи в съгласуваност с районните звена на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. По тяхна информация към 3 часа през нощта пожарът е овладян, само че тук-там към момента има процеси на тлеене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР