Качеството на услугите за потребителите ще стане по-предсказуемоМагистралният суич Cisco

Качеството на услугите за потребителите ще стане по-предсказуемоМагистралният суич Cisco ...

Wi-Fi 6 обещава нова ера в безжичните комуникации.


Качеството на услугите за потребителите ще стане по-предсказуемо

Магистралният суич Cisco Catalyst 9600 позволява създаване на унифицирана мрежова структура в организациите, която интегрира кабелни и безжични технологии (снимка: Cisco)

Cisco обяви първите си продукти по новия безжичен стандарт Wi-Fi 6 (802.11ax), който ще подобри рязко възможностите за цифрова трансформация, „потапящи” приложения и свързване на различни обекти, по-специално – интернет на нещата (IoT).

Wi-Fi 6 осигурява значително по-висока скорост на пренос на данни и увеличаване на честотната лента (капацитета) с до 400%. Това е от съществено значение за места с повишена свързаност: стадиони, обществени сгради, конферентни зали. В задачи, които изискват незабавен отговор на устройствата, Wi-Fi 6 е ефективна технология, поради значително намаляване на латентността.
още по темата
Свързването на устройствата по новия стандарт ще намали също натоварването на техните батерии. Качеството на потребителските услуги пък ще стане по-предсказуемо.

Cisco въвежда точки за достъп с поддръжка на Wi-Fi 6, с помощта на които могат да се изграждат „умни” и сигурни безжични мрежи за работа с различни IoT-протоколи, вкл. BLE, Zigbee и Thread.

Линията магистрални суичове Cisco Catalyst 9600 пък е средство за създаване на унифицирана мрежова структура в организациите, която интегрира кабелни и безжични технологии.

Същевременно, Cisco работи с Intel, Samsung и други компании по осигуряване на съвместимостта на новите устройства. Целта е постигане на безпроблемен и сигурен преход между Wi-Fi и LTE мрежи, както и връзка с обществените Wi-Fi мрежи.

Мобилните 5G мрежи и Wi-Fi 6 обещават нова ера в безжичните комуникации. Разработчиците по света вече създават следващо поколение „потапящи” приложения, ориентирани към работа в безжични мрежи 5G и Wi-Fi 6. Двете технологии ще позволят на потребителите да извлекат максимална полза от свързания свят с милиарди устройства.

Източник: technews.bg