Качеството на съня е от огромно значение и за цялостното

...
Качеството на съня е от огромно значение и за цялостното
Коментари Харесай

Този цвят има решаваща роля в качеството на съня

Качеството на съня е от голямо значение и за цялостното качество на живот. В наши дни даже незабележими на пръв взор неща могат да имат огромна роля за положителния сън. Учени от Университета на Манчестър считат, че цветът циан е измежду решаващите фактори дали човек ще спи добре или не, оповестява БиБиСи.

Защо е потребно да спим до по-късно през уикенда

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 10 НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИТЕ ВСЯКА СУТРИН ЗА ПО-ЩАСТЛИВ ДЕН

Цветът циан е комбинация сред синьо и зелено с по-голям превес на синьото. Оказва се, че той има по-голямо въздействие върху съня, в сравнение с се смяташе.
 Цветът циан Цветът циан
И преди учените знаят за връзката сред цветовете и качеството на съня. Досега обаче се смяташе, че синята светлина има най-голямо въздействие. Именно по тази причина модерните смарт телефони и компютри оферират така наречен нощен режим, в който доста понижават синия цвят в екраните си. Идеята е режимът да се употребява откакто се стъмни, като успокоява очите и нервната система и улеснява заспиването.

5-минутен трик, с който ще заспите по-бързо

ВИЖТЕ 10 ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА СЪНЯ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Новото изследване на учените, което е направено дружно с техни сътрудници от Базел, обаче обръща изключително внимание на цвят циан. Оказва се, че той има директно въздействие върху хормона мелатонин, който е от главно значение за съня. Дори не е нужно човек да вижда забележима смяна в цвета. Съвсем минимални промени в неговото "количество " въздействат незабавно на тялото.

Често цианът се употребява с други цветове, за основаването на разнообразни нюанси. Това е задоволително, с цел да повлияе на съществуването на мелатонин и надлежно на качеството на съня.

Според учените това не е наложително неприятна вест. Откритието може да бъде потребно за хората. Те оферират разнообразни версии и нюанси на циан, които да могат да се употребяват в интерфейси и дизайна съгласно задачите. Например в случай че задачата е човек да може да издържи повече и да не му се доспива толкоз елементарно, да може да употребява режим с повече циан, който да подкрепя по-продължителна работа или опазване на повече зоркост по време на дежурство да вземем за пример. От друга страна, може да се употребява и режим с минимално или нулево съществуване на циан, който да подкрепя по-лесното заспиване.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР