Качеството на китайските автомобили се е подобрило значително през последните

...
Качеството на китайските автомобили се е подобрило значително през последните
Коментари Харесай

Китайските автомобили: Плюсове и минуси

Качеството на китайските коли се е подобрило доста през последните години, разяснява пред Прайм вицепрезидентът на Националния авто съюз на Русия Янг Хайтсир. И в изискванията на санкционен напън от Запада, ползата на съветските автомобилисти към китайски коли може внезапно да нарасне, предвижда специалистът.

" Китайската автомобилна промишленост е " по средата на пътя ", колите станаха доста по-добри, в сравнение с бяха преди. Все още обаче не са корейци по качество, само че не са и Китай от предишния век.

От позиция на електрониката, китайските автомобилостроители направиха " крачка напред ". Дизайнът на колите през последните години се промени в позитивна посока. По отношение на външния им тип, даже бих предпочел доста от китайските коли, пред японските ", уточни Хайтсир.

В същото време, по думите на специалиста, китайските коли имат и недостатъци: да вземем за пример скоростната кутия и моторът не постоянно корелират добре. " Често моторът е слаб. Но има и много уравновесени коли.

Има китайски коли, които се създават в фабрики, които към този момент си сътрудничат с европейски марки. Впечатлен съм, когато има европейска платформа, която към този момент е тествана, такива коли имат бъдеще ", изясни специалистът.

Същевременно, предизвести Хайтсир, времето на евтините китайски коли в Русия завърши, няма да има повече коли за " копейки " (стотинки) от Китай.

" Историята на автомобилната промишленост демонстрира, че щом качеството се усъвършенства, цената на колата се повишава и по-късно върви напред, тъй като маркетингът поддържа продажбите. Етапът на евтините китайски коли в Русия завърши. "

Според специалиста, това не е обвързвано с курса на рублата, просто е достигнато несъмнено равнище, вложени са пари в маркетинг, и надлежно е належащо те да се възвърнат посредством крайната цена на автомобила. " Няма да получим към този момент китайска кола за " копейки ", само че няма да получим и това несъвършенство, което беше преди 10 години ", отбелязва Хайтсир.

" През идващите няколко години, в случай че няма спомагателни санкционни ограничавания, водачеството при задграничните коли на съветския пазар ще си остане на корейците - те към този момент са се потвърдили. Но е прекомерно евентуално, китайските коли да станат много постоянно срещани в Русия ", обобщава специалистът.

Сега най-популярната марка задгранични коли в Русия са корейските КІА (Ѕоlаrіѕ, Rіо, Сrеtа).

А нaй-пoпyляpният в този момент в Pycия китайски автомобил е ĸpocoyвъpът Наvаl Јоlіоn, който по данни отпреди към месец, беше с цена oт 1 379 000 дo 1 989 000 pyбли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР