Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз,

...
Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Индекс на настигането: България е с най-ниско качество на живот в ЕС

Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз, демонстрира проучването " Индекс на настигането " за 2019 година.

Качеството на опазването на здравето , върховенството на правото и медийната независимост са единствено част от знаците, които слагат страната ни в дъното на Европейския съюз и постоянно измежду страни, които са отвън него. България се показва добре макроикономически – да вземем за пример невисок размер на държавния дълг като дял от брутния вътрешен артикул.

По знака " Корупция ", който е част от категорията " Управление ", страната заема 30-то място от общо 35 страни в класацията.

" Индексът на настигането " се актуализира от 2011 година насам и се приготвя от Институт " Отворено общество " - София. Индексът записва процесите на доближаването и раздалечаването в Европа като мери представянето на 35 страни: страни членки на Европейски Съюз, страни претенденти и евентуални претенденти за участие в Европейски Съюз, като се употребяват 47 знака в четири категории: " Икономика ", " Качество на живот ", " Демокрация " и " Управление ".

Публикуваните на 4 август резултати от проучването за 2019 са систематизирани в отчет озаглавен " Да караш на изпарения ". Той демонстрира, че процесът на доближаване сред новите и старите страни членки на Европейски Съюз губи скорост и като че ли е оставен да се движи по инерция. Този развой е бил най-динамичен през интервала 2011 -2014 година, след което настава закъснение и даже превръщане на посоката в развиването на някои от новите страни членки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР