Кабинният персонал на нискотарифния испански превозвач Иберия експрес (Iberia Express),

...
Кабинният персонал на нискотарифния испански превозвач Иберия експрес (Iberia Express),
Коментари Харесай

Кабинният персонал на испанска авиокомпания готви стачка за по-високи заплати

Кабинният личен състав на нискотарифния испански транспортьор " Иберия експрес " (Iberia Express), благосъстоятелност на авиационната група Ай Ей Джи (International Airlines Group – IAG), възнамерява да стачкува от 28 август до 6 септември, се показва в известие на синдикатите, оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс. Това е следващият трудов спор, произлизащ от турболентното възобновяване на бранша, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стачката в " Иберия експрес ", подкрепена от Общия съюз на трудещите се (USO) и Независимия профсъюз на кабинния личен състав на въздушните линии (Stcipla), следва няколко стачки в Испания и други европейски страни на фона на недоволствата на личния състав за заплатите. Исканията на чиновниците са подбудени от покачващите се разноски за живот и влошените условия на работа с оглед взрива на пътуванията след свалянето на пандемичните ограничавания. Говорител на " Иберия " не е дал отговор на телефонното позвъняване за коментар.

" Иберия експрес " обслужва направления на къси и дълги дистанции от Мадрид до над 40 европейски града.

Кабинният личен състав желае по-добри условия на работа и нарастване на заплатите, с цел да се компенсира въздействието на инфлацията, оповестиха в взаимно официално съобщение двата синдиката.

" Много сме разочаровани от ръководството на " Иберия експрес ", което сподели, че не държи на думата си и не почита чиновниците, които се бориха, с цел да задържат компанията на повърхността “, се показва в официалното съобщение.

Служителите във въздушния бранш изгубиха част от приходите си по време на пандемията, като доста от тях бяха на краткотрайна претовареност,а някои бонуси бяха спрени.

След като пътуванията се възвърнаха ненадейно бързо, доста самолетни компании се оказаха с дефицит на личен състав.

Стачката на " Иберия експрес " е следващата в Испания след протестните дейности на кабинния личния състав на " Райънеър " (Ryanair), най-голямата самолетна компания в страната по брой пасажери и на " изиДжет " (easyJet) през лятото.

Част от кабинния личен състав на " Райънеър " стачкува към този момент трети ден тази седмица, само че въздействието върху въздушния трафик е умерено, защото няма анулирани полети, а няколко десетки се движат със забавяне.

Персоналът на " Райнеър " възнамерява да стачкува до януари, напомня Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР