Кабинетът взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на

...
Кабинетът взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на
Коментари Харесай

Плажовете „Шкорпиловци - централен“ и „Делфин“ търсят концесионери

Кабинетът взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „ Шкорпиловци - централен “ в община Долни Чифлик, област Варна и „ Делфин “, община Несебър, област Бургас. Целта е обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морския плаж „ Шкорпиловци - централен “ е 24 923,99 лв. без Данък добавена стойност, а за „ Делфин “ - 26 071,25 лв. без Данък добавена стойност. Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със наложителните действия по закона - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

На днешното съвещание на държавното управление бе избран концесионер на морски плаж „ Равда - Олимпийски очаквания “, община Несебър, област Бургас. След извършена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да подписа контракт за концесия с „ Джедар “ ЕООД, в едномесечен период от влизане в действие на решението на Министерския съвет за установяване на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 2,70 на 100. Размерът на годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 42 601,85 лева без Данък добавена стойност.

Инвестициите за обезопасяване на морския плаж и прилежащата акватория за периода на концесията са в размер на 226 656 лева с ДДС
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР