Кабинетът в Германия одобри удължаването на периода на работа на

...
Кабинетът в Германия одобри удължаването на периода на работа на
Коментари Харесай

Заради поскъпването: Германия въвежда мерки за пестене на енергия


Кабинетът в Германия утвърди удължаването на интервала на работа на в страната. По проект работата им трябваше да завърши в края на тази година, само че внезапното повишаване на цените на електрическата енергия докара до промeни.

Темата за удължаването на живота на атомните електроцентрали в страната е в действителност един доста дълъг спор, довел до известно напрежение в ръководещата коалиция. Краят му постави решение на канцлера Олаф Шолц. Бундестагът и Бундесратът също би трябвало да дадат единодушие, като се чака това да се случи до края на ноември.
Германия вкарва ограничения за икономисване на сила
Снимка: bTV

Първа огромна хранителна верига в Германия реши от идващия месец да затваря по-рано магазините си, с цел да способства за спестяването на електрическа енергия. Засега това ще важи за идния зимен интервал. Някои филиали на огромна мебелна къща също затварят по-рано, а в огромни търговски центрове стопират ескалаторите, с цел да пестят сила.
Германия вкарва ограничения за икономисване на сила
Снимка: bTV

Заради същата идея и доста компании връщат хоум офиса за чиновниците си. В завода на авто колос пък температурата е понижена до 17 градуса и на служащите там се раздават топли облекла. Появи се случай и на първа детска градина, намираща се в малко обитаемо място, за която се обмисля дали да не бъде затворена и децата да бъдат преразпределени за икономисване на сила.

Заради и на се стигна и до различен случай, който провокира полярни реакции в обществото. Децата от детските градини и учебни заведения във Фрайбург към този момент ще получават единствено вегетарианско меню. До момента имаше два разновидността и децата избираха, а за в бъдеще няма да има алтернатива за меню с месо, поради фрапантния скок в цените.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР