Кабинетът упорито се разпада, а Бойко Борисов се опитва да

...
Кабинетът упорито се разпада, а Бойко Борисов се опитва да
Коментари Харесай

Антон Кутев: Кабинетът упорито се разпада, Борисов се опитва да го задържи с всички сили и средства

Кабинетът настойчиво се разпада, а Бойко Борисов се пробва да го задържи с всички сили и средства, което не знам дали му е належащо чак толкоз. Това каза пред БТВ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев. Поводът за коментара му беше отсроченото гласоподаване на трите министерски оставки и отводът на номинирания за транспортен министър Александър Манолев да заеме поста.

„ Борисов под паника се пробва да избяга от всички проблеми, които му излизат, като трансферира всичко върху по-ниските пластове. Важното е той да е „ в бяло ”, върхът да стои чист. Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, тъй като в случай че махне някой от тях, се разпада обединението ”, съобщи Антон Кутев.

„ Борисов е безсъвестен, когато би трябвало да се сменят хора. Той постоянно е знаел, че той е носителят на властта. Това играе от самото начало – цялата страна би трябвало да каже: „ Докато не опре до Борисов, казусът няма да се реши ”, което значи, че всички, които пречат на тази теза, би трябвало да бъдат махани незабавно, с цел да не нарушават този метод на мислене. Това му е играта от 10 години ”, уточни зам.-шефът на ПГ на Българска социалистическа партия.

Според него няма българин, който да се съмнява, че държавното управление няма да изкара мандата си. „ Лично аз не считам, че тази година е допустимо да се разпадне държавното управление, само че съм сигурен, че ще стане идната ”, означи Кутев.

Той разяснява и неподписания от президента Румен Радев декрет за освобождението на Младен Маринов, което се трансформира в спънка за измененията в кабинета. „ Това е бил грациозен метод от страна на президента да им каже, че той взе участие в политическата система със своите функционалности и да не го употребяват единствено като пощенска кутия в дадени моменти ”, счита Кутев.

Обвиняемият Илия Стоилов – брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, който напусна страната, не е получавал подкрепи, безапелационен беше Кутев. „ Ние няма по какъв начин да му дадем подкрепи, а и никой в Българска социалистическа партия не би го направил. Познавам задоволително добре Корнелия, тя не би се присъединила в такава игра, а аз – още по-малко ”, акцентира той.

„ Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била надалеч от хората. Снощи бях в Сандански, преди този момент в Благоевград. Това, че ще бъдем измежду хората не е нещо случайно. За мен значимото е да намерим бъдещето, визията за България. Не желая повече да пребивавам по този начин. Искам да пребивавам в страна, която знае в каква посока се развива “, разяснява още Антон Кутев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР