Кабинетът ще решава днес за създаването на дружество, което да

...
Кабинетът ще решава днес за създаването на дружество, което да
Коментари Харесай

Създават дружество, което да поддържа язовирите


Кабинетът ще взема решение през днешния ден за основаването на сдружение, което да поддържа язовирите в страната. Държавното комерсиално сдружение би трябвало да стопанисва и поддържа язовирите, за които общините не могат да се грижат.

На постоянното си съвещание в сряда министрите ще обсъдят и законови промени, свързани с предварителната защита и поддръжката на водоемите при сериозни обстановки. Едно от предложенията е язовирите да се категоризират, а притежателите и операторите наложително да приготвят спешни проекти.

Друга точка в дневния ред на държавното управление е решение за разпределяне на великденски добавки към пенсиите. Над 50 милиона лв. ще са нужни за спомагателни разноски на държавното публично обезпечаване. Миналата година надбавките от 40 лв. бяха изплатени на малко повече от 1,2 млн. пенсионери с пенсии под 314 лв.. Изплащането на пенсиите през април ще стартира на 5-о число поради празниците, което се пада Велики четвъртък.

Очаква се още министрите да утвърдят годишната Национална стратегия за противопоставяне и попречване трафика на хора и протекция на жертвите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР