Кабинетът реши, че ще трябва да се купува нов правителствен

...
Кабинетът реши, че ще трябва да се купува нов правителствен
Коментари Харесай

Очаквано, ще се купува нов правителствен самолет

Кабинетът реши, че ще би трябвало да се купува нов държавен аероплан. Това става след няколко случая на механически проблеми във въздуха през годините обратно, единият от които единствено преди месец.

" Правителството одобри решение да разпореди на генералния шеф на " Авиоотряд 28 " да организира договаряния за подписване на контракт за доставка на въздухоплавателно средство за осъществяване на полети със особено предопределение ", съобщиха от Министерски съвет след днешното си съвещание.

Това се случва след случая на 15 ноември, когато дребният държавен аероплан " Фалкон " имаше механически проблеми с навигационната система, до момента в който на борда бяха министър председателят Бойко Борисов и делегацията, с която беше в Солун. Още тогава началникът на държавния авиоотряд ген. Тодор Коджейков прикани за закупуване на нова машина.

След този случая самолетът беше " партерен " изцяло, а поради това министър председателят и партийната делегация на ГЕРБ пътуваха до Хърватия за конгрес на Европейската национална партия (ЕНП) с огромния държавен Airbus A319.

Местните медии разясниха, че за събитието някогашният канцлер на Австрия Себастиан Курц, който евентуално още веднъж ще бъде определен, е пътувал в икономична класа с постоянен полет на Austrian Airlines.

" Себастиен Курц сега не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с държавен аероплан, министър председателят на Гърция беше с държавен аероплан, а ние щяхме да се пребием с този " Фалкон " и беше свободен единствено " Еърбъс ", съобщи Бойко Борисов след рецензии на на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР