Кабинетът прие изменения в Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"

...
Кабинетът прие изменения в Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"
Коментари Харесай

Правителството прие промени, за да има пари за прегради за метрото

Кабинетът одобри промени в Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура " (ОПТТИ) 2014-2020 година С измененията ще се обезпечи опция за финансиране на план за съоръжение на метростанции по линия 1 и линия 2 с автоматизирани перонни преградни порти, с оглед понижаване на риска от произшествия, оповестяват от държавната пресслужба.

В обсега на програмата се включва финансирането на подготовката на плановете за развиване на железопътните възли Русе, Варна и Горна Оряховица. Така ще се подсигурява цялостната им подготвеност за реализация в идващия програмен интервал.

С други промени в обсега на ОПТТИ се включва модернизацията на осигурителните системи в железопътния сектор Русе-Каспичан, която заменя плана за внедряване на ETCS по продължение на жп правата София-Септември. По този метод ще се обезпечи висока степен на сигурност в жп правата.

Изменението на програмата включва още преразпределение на финансовия запас за осъществяване по целите на ОПТТИ, с оглед дейно асимилиране на ресурса и сполучливото осъществяване на програмата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР