Кабинетът предостави безвъзмездно на Министерство на труда и социалната политика

...
Кабинетът предостави безвъзмездно на Министерство на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Държавата предостави безвъзмездно на Българо-германския център сградата на „Булаир“ 10

Кабинетът даде безплатно на Министерство на труда и обществената политика постройката на „ Булаир “ №10 в Бургас, в която до преди няколко години се обитаваха част от отделите на районната библиотека „ П.К. Яворов “. Зданието ще бъде предоставено на Държавно дружество „ Българо-германски център за професионално образование “ (ДП „ БГЦПО “), което извършва обществени задания, свързани с образованието на безработни, тестване на новаторски подходи в професионалното образование, дуално образование, оповестяват от пресслужбата на Областната администрация в Бургас.

Решението бе взето след позитивно мнение на проф. Мария Нейкова, регионален шеф. Целта, показват от ведомството, е постройката бързо да откри нов собственик, като дружно с това резервира в някаква степен функционалностите си на културно и просветително средище.

„ Областна администрация- Бургас не разполага с бюджет, който да обезпечи съответната грижа за постройките държавна благосъстоятелност. Затова опитваме в незабавен порядък да намираме положителни стопани. За мен е извънредно значимо това да бъдат други институции, а когато извършват и някаква идеална цел, тогава смятам, че сме защитили и удовлетворили оптимално публичния интерес “, разяснява проф. Нейкова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР