Кабинетът, предложен от „Има такъв народ“, ще бъде гласуван в

...
Кабинетът, предложен от „Има такъв народ“, ще бъде гласуван в
Коментари Харесай

Проектокабинетът „Николов“ се очаква да бъде гласуван в сряда

Кабинетът, препоръчан от „ ИТН “, ще бъде гласуван в сряда. Същевременно поддръжката за него към този момент не е задоволителна.

Проектокабинетът е бил импортиран още през вчерашния ден вечерта от президента в Народното събрание и ще бъде гласуван на първото допустимо постоянно съвещание - в сряда. Но - поддръжката му към този момент е много рехава.

Единствено Българска социалистическа партия са заявили известно доближаване на позициите с Има Такъв Народ, до момента в който в противен случай, партиите срещу се усилват.

Официално това са ГЕРБ и част от Демократична България. Неофициално се чака цялата Демократична България и ИБГНИ да разгласят негативните си позиции при започване на идната седмица.

Решението си за неподкрепа към този момент оповестиха " Зелените ", които са част от парламентарната група на Демократична България.

„ Късно нощес нашето управление взе решение, че няма да поддържа по този начин оферти кабинет. Ние имаме четирима депутати “, съобщи Борислав Сандов, " Зелено придвижване ".

Останалите партии в обединението " Демократична България " към момента мълчат, само че импровизирано обявиха за bTV, че също ще гласоподават срещу.

Така се чака да гласоподават и “Изправи се БГ. Ние идваме “. Тяхното решение ще бъде публично оповестено в понеделник. То към този момент било ясно, само че в групата решили да изчакат и да гласоподават монолитно.

„ Този път ще гласуваме накуп, както в никакъв случай до момента “, съобщи Николай Хаджигенов, ИБГНИ.

А самото гласоподаване ще е на постоянното държавно съвещание в сряда.

„ Очаквам кабинетът на Има Такъв Народ да бъде гласуван в пленарна зала на постоянно съвещание в сряда (11 август). От поръчките на парламентарни групи разбирам, че с цел да обмислят решението си, желаят малко време, което могат да употребяват дотогава “, сподели пред БНР ръководителят на Народно събрание Ива Митева.

Партиите на митинга се притесняват, че с цел да мине кабинета от Има Такъв Народ, ще опитат да предложат скрито гласоподаване. Това обаче щяло да срещне безапелационна опозиция от тяхна страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР