Кабинетът “Петков” взе решение за отпускане на 6 280 792

...
Кабинетът “Петков” взе решение за отпускане на 6 280 792
Коментари Харесай

Кабинетът Петков дава над 6.2 млн. лв. за пенсиониране на чиновници

Кабинетът “Петков” взе решение за разпределяне на 6 280 792 лв. за компенсации на чиновници, които следва да бъдат пенсионирани в 6 министерства. До тази развръзка се стига откакто при започване на декември съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев разгласи, само че след това бе конкретизирано, че оптимизацията ще се прави единствено след разбор на обстановката във всяка институция. В предходните дни бе обявено, че в Министерство на образованието се редуцират Така, в случай че се добави и тези предишни пари за компенсации, разноските на държавното управление за пенсиониране на служители набъбва на 6 897 861 лева

Най-много компенсации за земеделието

Най-много средства за компенсации на пенсиониране на чиновници се заделят за Министерство на земеделието - 3.4 млн. лева Правителствената пресслужба обаче не прецизира за какъв брой чиновници са ориентирани средствата. Mediapool потърси информацията от ведомството и оттова дадоха обезщание да я дават в границите на деня.

Втори по средства за компенсации на чиновници в пенсионна възраст се подрежда Министерство на превоза и известията. За тази цел кабинетът “Петков” му отпуска 1 241 806 лева Отново не излиза наяве на какъв брой чиновници ще се изплатят тези компенсации.

Съкращават се 26 чиновници от Министерство на стопанската система

Министерство на околната среда получава за същата цел 600 000 лв., а Министерство на стопанската система - 630 000 лв., става още ясно от решенията на държавната пресслужба. За Министерство на стопанската система се прецизира, че се приключват правните отношения с 26 чиновници в централната администрация.

“Това са всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към края на декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят. При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МИ”, се споделя още в известието на държавната пресслужба.

За пенсиониране на чиновници Министерство на енергетиката ще получи 224 200 лв., Министерство на спорта - 104 037 лева, а Министерство на културата - 80 749 лв.. Отново липсва информация на какъв брой чиновници ще бъдат изплатени тези компенсации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР