Кабинетът “Петков” удължи до 15 април възможността бежанци от войната,

...
Кабинетът “Петков” удължи до 15 април възможността бежанци от войната,
Коментари Харесай

Кабинетът “Петков” удължи до 15 април възможността за временна закрила на бежанци от войната

Кабинетът “Петков” удължи до 15 април опцията бежанци от войната, пристигнали у нас, да получават краткотрайна протекция и без експлицитното им волеизявление и регистрация. Така и хората, които към момента не са получили този статут получават " зелена светлина ", че ще получат поддръжка от страната. Помощта се получава от хотелиерите, които са ги настанили.

От държавната пресслужба конкретизиране, че това касае приемането на филантропична помощ без да се изисква регистрация. Срокът се удължава до 15 април, което значи, че разселени лица от Украйна, които са влезнали в България след 24 февруари. ще имат право на филантропична помощ, в това число и настаняване за интервала от влизането си в страната до 15.04.22, без значение дали са регистрирани за краткотрайна протекция, или не.

Що се касае до кандидатстването за краткотрайна протекция, от кабинета напомнят, че украинските жители имат право на 90-дневен безвизов престой в България и когато и да е в границите на този период могат да потърсят протекция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР