Кабинетът Петков ще падне в момента, когато се появи политическа

...
Кабинетът Петков ще падне в момента, когато се появи политическа
Коментари Харесай

Експерти: Само нова алтернатива може да свали правителството на Кирил Петков

Кабинетът " Петков " ще падне сега, когато се появи политическа опция. Това разяснява политологът Цветанка Андреева в предаването " Денят ON AIR " с водещ Ганиела Ангелова.

" Имат половингодишен административен опит, имат и университетската база, само че въпросът е имат ли политическата воля на същински реформатори или са подставени лица, родени от пиара на служебното държавно управление. Виждате какъв брой бързо се мени политическата действителност – доскоро носеха легитимността на смяната, само че през днешния ден те са просто единствената допустима управническа опция ", разяснява тя.

Според политическия PR специалист Нидал Алгафари, кабинетът " Петков " има капацитет да се оправи с рецесиите, само че ще му е нужно време.
" Тези момчета сега шляпат. Трябва им малко време, с цел да стартират да стъпват. Ще създадат всичко по силите си и считам, че Асен Василев – мозъкът на интервенцията, ще се оправи. Не се ли оправят, цялата страна ще се разпадне ", съобщи Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Андреева предсказа обаче и различен сюжет, в който кабинетът " Петков " ще се разпадне – в случай че президентът Румен Радев отдръпна доверието си.
" Радев може да ги жертва още пролетта ", счита политологът. " Новите министри ще се еманципират от президента, а самият Радев не желае да бъде наставник по време на рецесии ", отвърна политическият PR специалист.

" Когато в България е убита жена с камъни на улицата, няма никаква реакция измежду ръководещите. Чета пост на вицепремиер, който брани мусаката и предлага споделения душ, вместо да разяснява горещи и заболели тематики. Между мусаката, шегата и драмата на деня властта сякаш отсъства ", означи Цветанка Андреева.

По думите ѝ България е взела противоречива позиция по най-болната тематика – с НАТО. " Искат непосредствено да минат на страната на съветския интерес, това са доста огромни разломи ", уточни тя.

" Това е заиграване с властта – да се опазиш. Не може и с НАТО, и с Русия, само че им би трябвало време, с цел да усетят накъде клонят везните. Да, определили сме се като част от НАТО, само че от другата страна стои голяма войска. Дали сме подготвени да тръгнем на борба? ", пита риторично Алгафари.

Относно мораториума върху цените на електрическата енергия политическия PR специалист изясни, че кабинетът " Петков " е осъзнал, че се намира в месомелачка и по тази причина е подхванал отсрочване на решенията, до момента в който се реши какво е вярното.

" Трябва им време, с цел да си създадат обикновените сметки ", акцентира Алгафари. Според Андреева обаче решението на държавното управление е било повлияно от лобистки ползи, а " сред мусаката и шистовия газ има огромна връзка ".

Двамата посетители в студиото на " Денят ON AIR " разясниха и упования " взлом " на Народното събрание от симпатизанти на " Възраждане " на 12 януари.

" През годините сме се нагледали на сходни облици в лицето на Волен Сидеров и други екзотични лица. Но този път е по-различно, тъй като се употребява Ковид. Тук към този момент властовите институции би трябвало да си влязат в ролята, това е и удар против обществото. В сходен миг страната не трябва да позволява сходно нещо ", безапелационна бе Андреева.

" Започват да вършат циркове. Такъв вид циркове постоянно е имало и ще ги има. Печелиш по-крайни гласоподаватели, след което изчезваш от политиката ", разяснява Алгафари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР