Кабинетът отпуска допълнително над 51 млн. лева за коледни бонуси

...
Кабинетът отпуска допълнително над 51 млн. лева за коледни бонуси
Коментари Харесай

Над 51 млн. лв. отиват за коледни бонуси на пенсионерите

Кабинетът отпуска в допълнение над 51 млн. лв. за коледни бонуси на пенсионерите . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди съвещанието на Министерски съвет.
1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата, които отпуска държавното управление, са 51 624 000 лева „ Заради статистиката и данните – това, което с съдружните сътрудници обещахме, в границите на третия ни мандат на ръководство, взаимно с патриотите с днешната точка стават 200 900 000 лева добави средства върху пенсиите “, разяснява Борисов. Премиерът добави, че парите са събрани от приходните организации от контрабанда . „ А за кабинетите, които съм управлявал в този момент, са 460 млн. в допълнение за Коледа и Великден “, посочи Борисов. Преди тези пари отиваха в сивия бранш. Благодаря на Министерство на вътрешните работи, БОП и Приходната организация, че с тяхна помощ има пари за общините, за хората в неравностойно състояние, за инфраструктура “, означи още Бойко Борисов.
В изказването си министър-председателят отдели внимание върху мониторинговия отчет на Европейската комисия, свободата на медиите, както и цените на горивата.
Премиерът благодари за поддръжката на зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който се е изказал в поддръжка на страната ни.
Припомняме, че Брюксел означи напредъка на страната ни в региона на правосъдната промяна, битката с корупцията и върховенството на закона, като стана ясно, че наблюдението над България отчасти ще отпадне. Еврокомисията дава и зелена светлина за свалянето на целия мониторинг до края на мандата ѝ през 2019 година
Борисов разяснява и че с неговата парламентарна група са разискали предлагането за повишаването на налога за старите коли, както и за цените на горивата. Министър-председателят е наредил на финансовия министър Владислав Горанов да направи по този начин, че да се трансформират касовите бележки на бензиностанциите – да се вижда какъв брой е индустриалната цена, акцизът, Данък добавена стойност и по какъв начин се образува цената .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР