Кабинетът отпуска допълнителни средства за изграждане на нова сграда на

...
Кабинетът отпуска допълнителни средства за изграждане на нова сграда на
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна средства за нова болница в Ямбол и нови училищни автобуси

Кабинетът отпуска спомагателни средства за създаване на нова постройка на ямболската многопрофилна болница „ Св. Панталеймон “, както и за закупуване на над 100 нови учебни рейса, съобщи БГНЕС
Знаете, че задължението за нова болница беше поел още някогашният вицепремиер Валери Симеонов пред неговите гласоподаватели. А и ние още от 2013 година работим по тази тематика. Надявам се да подкрепите това решение, тъй като в този момент болничното заведение в Ямбол е в едни павилиони “, съобщи при започване на съвещанието министър председателят Бойко Борисов.
Здравният министър Кирил Ананиев добави на съвещанието, че с решението ще бъде повишен капиталът на болничното заведение с парични вноски до 27 млн. лв. за интервала 2019-2021 година. Увеличението на капитала ще се извърши посредством издаване на нови акции. През 2019 година ще бъдат издадени нови акции в размер на 8,1 млн. лв., за 2020 година – 13,5 млн. лв., за 2021 година- 5,4 млн. лв..
Министрите утвърдиха и разпределяне на нови 20 млн. лв. за МОН, с които ще бъдат сменени с нови над 100 учебни рейса.
След срещата от регионалната администрация на Ямбол побързаха да се презастраховат, че отпущането на средствата няма нищо общо с наближаващите избори, защото по плана за нова болница се работи повече от година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР