Кабинетът одобрява план за действие с мерки за присъединяване към

...
Кабинетът одобрява план за действие с мерки за присъединяване към
Коментари Харесай

Кабинетът одобрява план за действие с мерки за присъединяване към ERM II

Кабинетът утвърждава проект за деяние с ограничения за присъединение към ERM II
Министерски съвет ще одобри Проект на решение за одобрение на проект за деяние, включващ ограничения за осъществяване на желанията на България за присъединение към валутния механизъм ERM II и към банковия съюз. Точката се внася от министъра на финансите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През юли, след среща на финансовите министри от Еврозоната в белгийската столица Брюксел, Европейската централна банка (ЕЦБ) излезе с изказване, че процесът по присъединение на България към еврото би могъл да бъде приключен за „ към година “. „ Очакваме ЕЦБ да извърши нужните изследвания за към година “, се сподели в общо изказване на финансовите министри от Еврозоната тогава. На 18 юли финансовият министър Владислав Горанов, на брифинг в Министерски съвет след държавното управление съвещание, заяви, че България стартира тясно съдействие с Европейската централна банка (ЕЦБ) за синхронизиране на законодателството и контрол на банките за влизане в ERM II. Този ден кабинетът даде мандат на финансовия министър да подаде искане за участие в Европейския банков съюз. Договорката със страните, които към този момент са въвели еврото, е да бъдем позволени в чакалнята преди еврозоната, по едно и също време с влизането в Банковия съюз, сподели Горанов тогава. Той добави, че в границите на 12 месеца ЕЦБ ще реши по кое време сме подготвени да изпълним близко съдействие. Ако осъществим поетите задължения, влизаме в ERM II в средата на 2019 година, съобщи той преди към месец.

В дневния ред на идното постоянно държавно съвещание има записани 22 точки. Сред тях и план на решение за изменение на решение от 2016 година за установяване състава на публичния съвет към Център „ Фонд за лекуване на деца ”, която внася министърът на опазването на здравето.

Заместник министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата внася план на решение за одобрение план на Закон за изменение и допълнение на закона за отбрана на класифицираната информация. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР