Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото има много работа,

...
Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото има много работа,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Кабинетът няма намерение да подава оставка

Кабинетът няма желание да подава оставка, тъй като има доста работа, която би трябвало да се свърши. Оставката на държавното управление в сегашния миг няма да промени нищо, а ще докара до подмяна на едни митинги с други. При служебно държавно управление гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври. Това съобщи пред БТВ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

"Няма безконечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в министерството на труда и обществената политика. Кабинетът няма желание да подава оставка, тъй като неведнъж декларирахме, че има доста работа, която би трябвало да се свърши ", повтори Сачева.

По думите й би трябвало да се "вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата ". "Нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от страната – лекари, обществени служащи, да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК решения на 31 август, които ще останат без пари, в случай че няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и за родителите, които не знаят по какъв начин ще изпратят децата си на учебно заведение наесен ", продължи да подрежда общественият министър.

Сачева подсети, че съгласно Изборния кодекс този избор би трябвало да се провежда с машинно гласоподаване, а 2-3 месеца преди постоянните избори това ще "доведе до спиралата да се чудим кои са законно проведените избори ".

Тя призна, че държавното управление губи имиджово от това да остане на власт, само че счита, че е по-правилното решение от позиция на това да се мисли за хората и да се прави работа.

Относно смяната у Сачева, която е била претендент за народен представител от Българска социалистическа партия, а в този момент е министър от ГЕРБ, тя отговори, че думите ѝ по време на предизборната акция на левицата през 2013 година са били ориентирани към хора, които не са част към този момент от ГЕРБ.

"Винаги приказвам за политики, тези и хрумвания, а не за хора. Човека, за който са се отнасяли тези думи, го няма към този момент. Ще пристигна време и ще опиша за кого са били те. От 2009 година насам ГЕРБ печели 11 пъти избори. Очевидно моето мнение през 2013 година не е било мнението на болшинството. Не се отхвърлям от думите си тогава, не върша нищо друго от това, което приказвам. От 2016 година няма нищо, от което да се срамя в работата си в държавното управление на ГЕРБ ", добави общественият министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР