Кабинетът на Япония одобри износа на нови бойни самолети, разработвани

...
Кабинетът на Япония одобри износа на нови бойни самолети, разработвани
Коментари Харесай

Япония ще изнася бойни самолети, разработени съвместно с Великобритания и Италия

Кабинетът на Япония утвърди износа на нови бойни самолети, разработвани взаимно с Англия и Италия , оповестиха от BBC.

Държавата облекчи разпоредбите за експорт на оръжия, като това ще разреши продажбата на самолети на страни, с които Япония има съглашения за защита и където няма продължаващи военни спорове.

Всяка продажба на изтребител ще изисква утвърждението на кабинета, увериха ръководещите.

Премиерът Фумио Кишида съобщи, че разрешаването на износа на бойни самолети към трети страни е " належащо " , с цел да се резервира доверието в Токио като сътрудник в други бъдещи интернационалните отбранителни планове.

" Планът за основаване на бойни самолети с благоприятни условия, които са от значително значение за сигурността на нашата нация, би трябвало да бъде осъществен, за да се подсигурява, че защитата на нашата нация няма да бъде компрометирана ", уточни държавния представител Йошимаса Хаяши през днешния ден.

През декември 2022 година Япония се включи към Англия и Италия в така наречен , който ще употребява програмен продукт с изкуствен интелект и усъвършенствани датчици за подкрепяне на водачите.

Очаква се изтребителите да бъдат ситуирани на позиции до 2035 година Това е първото партньорство на Токио за разработка на отбранително съоръжение с страна, друга от Съединени американски щати.

Въпреки това, японският министър на защитата Минури Кихара разясни, че Япония към момента ще остане ангажирана с " главната философия на пацифистка нация ", като премине през " строги процеси на взимане на решения " за износа.

Припомняме, че след Втората международна война Япония одобри конституция, която гласи, че страната се отхвърля от войната и потреблението на мощ за споразумяване на интернационалните разногласия. Конституцията не признава публично военните и ги лимитира до качества за самозащита.

Допълнително, посредством конституцията беше наложена и възбрана за експорт на оръжие, която претърпя облекчения за първи път през 2014 година при тогавашния министър-председател Шиндзо Абе.

През декември , като по този начин се разреши продажбата на смъртоносни оръжия, създавани по задгранични лицензи. Така тези оръжия могат да бъдат изнасяни в страната, в която е основан притежателя на лиценза.
 Северна Корея: Японският министър председател търси среща с Ким Чен Ун
Северна Корея: Японският министър председател търси среща с Ким Чен Ун

Токио желае " диалози без предварителни условия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР