Кабинетът на министрите уволни всички зам.-министри на отбраната на Украйна.

...
Кабинетът на министрите уволни всички зам.-министри на отбраната на Украйна.
Коментари Харесай

Кабинетът на министрите уволни заместниците на Олексий Резников

Кабинетът на министрите уволни всички зам.-министри на защитата на Украйна. Уволнен е и държавният секретар на министерството, заяви представителят на кабинета в Народното събрание Тарас Мелничук, представен от УНИАН.

Постовете си напущат Владимир Гаврилов, Ростислав Замлински, Анна Маляр, Денис Шарапов. Също по този начин от поста заместник-министър на защитата по въпросите на европейската интеграция е освободен Андрий Шевченко, както и заместникът по въпросите на цифровото развиване, цифровата промяна и цифровизацията Виталий Дейнега.

Освен това държавното управление уволни и държавния секретар на украинското министерство на защитата Костантин Вашченко.

На 5 септември Върховната рада поддържа оставката на някогашния министър на защитата Олексий Резников. Резников заемаше този пост от 4 ноември 2021 година

По закон след освобождението на министъра неговите заместници също би трябвало да бъдат отстранени.

В същия ден депутатите освободиха от служба ръководителя на Фонда за държавна благосъстоятелност Рустам Умеров, а на идващия поддържаха кандидатурата му за министър.

На 7 септември президентът Володимир Зеленски показа Умеров в МО, а по-късно го вкара в Съвета за национална сигурност и защита и в става на висшия главнокомандващ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР