Кабинетът на Кирил Петков в оставка се събра на последното

...
Кабинетът на Кирил Петков в оставка се събра на последното
Коментари Харесай

Петков: Министерството на енергетиката ще предложи договор за доставка на 7 кораба с втечнен газ

Кабинетът на Кирил Петков в оставка се събра на последното си постоянно съвещание.

" Имаме доста положителни резултати с които да се похвалим. Въпреки че ни остават няколко дни до поседни миг ще решаваме огромните задания и провокации пред страната ", обърна се Кирил Петков към сътрудниците си, представен от Българска национална телевизия.

Министерството на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за 7 карго полутечен газ, които да подобрят енергийната сигурност. Условието за приемането им е през идващия месец служебното държавно управление да обезпечи енергийната инфраструктура.

Правителството ще одобри новата стратегия за отплата на цените на електрическата енергия за небитовите консуматори.

Считано от 1 юли до 30 септември за крайните консуматори ще се обезпечи таванът от 250 лева по този метод държавното управление обезпечава предвидимост
В дневния ред на съвещанието са включени 37 точки.

По-интересните измежду тях са: приемане на годишен отчет за положението на националната сигурност през 2021 г.; отчет за одобрение на изискванията по проектодоговор за застраховка " Обща гражданска отговорност ", покриваща отговорността за нуклеарна щета на " АЕЦ Козлодуй; план на решение за краткотрайно закриване на консулството на България в съветския град Екатеринбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР