Кабинетът махна тавана за заплатите в 17 държавни фирми. Максималната

...
Кабинетът махна тавана за заплатите в 17 държавни фирми. Максималната
Коментари Харесай

Кабинетът махна тавана на заплатите за държавни фирми  

Кабинетът махна тавана за заплатите в 17 държавни компании. Максималната заплата в бордовете и без новата екстра надвиши 14 000 лв., заяви Нова Нюз.

Журналистът Таня Петрова следи развиването на Наредбата за обществените предприятия от години. " Става въпрос за сдружения, не изключително добре ръководени.


Програмата на Политическа партия: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии
Ако се сравнят три разновидността на текста - план, текст и дефинитивно утвърден, се вижда, че редакциите са довели до унищожаване на тавана на заплатите в 17 предприятия. Партиите знаят за високите предели, само че никой не ги пипа. Администрацията на Министерски съвет може да отговори чия самодейност е тази смяна ", изясни тя.
По думите ѝ възнагражденията стават високи, тъй като се пресмятат по формула според от величина на сдружението, активи и размер на облага. " Тези пари порастват постоянно когато се подвига минималната работна заплата. Някой би трябвало да изясни за какво е махнат тавана, измежду тези 17 предприятия са РВД, БСТ, НКЖИ, Горските предприятия. Като няма таван те какво ще получават? ", попита журналистът.

dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР